Elige un año:
t

09/03/2013

VilaWeb [Cat]: "La dona vinguda del futur", el musical pop que ironiza sobre el consumismo



Un musical pop que ironitza sobre la dèria consumista, al TNC

 

Beth Rodergas interpreta 'La dona vinguda del futur' en una obra dirigida per Marc Rosich amb música de Guille Milkyway

Un musical pop que ironitza sobre la dèria consumista de la societat actual aterra aquest cap de setmana al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). La cantant Beth Rodergas interpreta 'La dona vinguda del futur', que dóna nom a l'obra, en un treball dirigit pel dramaturg Marc Rosich i amb la música de Guille Milkyway, de 'La Casa Azul'. El fil argumental del musical s'inspira en la dona del futur d'un anunci d'un detergent, que surt de la televisió per "salvar de les taques" una "família tradicional", segons ha explicat Rosich en declaracions a l'ACN. És l'excusa per acabar parlant "del present i d'un futur postnuclear que podem arribar a tenir si el món segueix el camí que segueix".

El talent de Rosich i Milkyway s'han unit per crear un espectacle impregnat d'"exuberància cromàtica", tal com ha afirmat el director de l'obra, on tot està amarat "d'un gust per l'excés que fa l'espectacle molt visual que tant atrapa el nen que es queda davant d'una contínua efusió de colors com l'adult". Per tal d'emfatitzar aquest aspecte, l'obra compta també amb el disseny d'animacions i videoart de Marta Puig (Lyona), que es va fer popular amb la direcció del videoclip de la cançó 'Universos infinitos' de Love of Lesbian.

El musical és un "retrat irònic" d'un món en què les persones estan "completament induïdes" per la televisió i el món de la publicitat, ha explicat Rosich. Comença tot amb un esmorzar d'una família tradicional, on tots els seus membres es taquen i els apareix 'La dona vinguda del futur', que traspassa la televisió i, després d'una petita baralla amb el pare i la mare de la família, es queda atrapada en el present.

A partir d'aquí, l'obra és una paròdia sobre el present i un futur "postnuclear que podem arribar a tenir si el món segueix el camí que segueix", ha afirmat el director del musical. 'La dona vinguda del futur' retrata un món gris i contaminat en el qual només hi ha un únic fabricant que comercialitza la totalitat dels productes que consumeixen els humans. En l'obra s'acaba veient que molts dels defectes del món que presenta el personatge encarnat per Rodergas ja hi són en la societat d'avui dia.

Durant la roda de premsa de presentació de 'La dona vinguda del futur', Beth Rodergas s'ha mostrat molt entusiasmada amb la idea de participar en un musical -el primer que fa més enllà del món amateur. Així mateix, ha agraït la confiança que Rosich ha dipositat en ella ja que no es considera una actriu professional, sinó cantant.

El paper del pare de la família tradicional l'intepreta Jordi Brunet, tot i que el substituirà en algunes actuacions Jordi Andújar ja que s'ha trencat el peu. El paper de mara el fa Gretel Stuyck i els papers dels fills els encarnen Marc Pujol i Míriam Puntí.

'La dona vinguda del futur' es podrà veure a la Sala Gran del TNC del 8 de març al 7 d'abril. Les funcions familiars es faran els dissabtes a les sis de la tarda i els diumenges a les dotze del migdia. També es faran algunes funcions escolars, alguns matins a les onze.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

En esta web utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios

Si continúa navegando consideramos que acepta su uso.
Puede obtener más información en nuestra Política de Cookies.

Aceptar