Select year:
t

15/12/2009

"Romancero" and "9.6 [Versiones]" interview



Ana Fernández-Villaverde, pintora madrilenya, coneguda com La Bien Querida en la seva faceta musical, va publicar
fa uns mesos el seu primer àlbum, Romancero, amb Elefant Records, el segell de Le Mans i Family, de Carlos Berlanga i Vainica Doble. Era Elefant el destí natural de La Bien Querida? «No ho sé. En realitat, no sóc gaire fan de tots els grups d’Elefant: més aviat sóc fan de Luis i Montse, perquè m’agrada molt la seva manera de ser. En altres companyies independents segurament tindria més limitacions, però a Elefant em donen tot el que necessito.
» La gran repercussió que ha tingut Romancero és també un bon regal d’aniversari per a Elefant: el segell de Luis Calvo i
Montse Santalla ha celebrat 20 anys com una dels més brillants planters del pop independent espanyol més exquisit. Ana és La Bien Querida, però no està sola: el seu principal aliat és David Rodríguez, pioner amb Bach is Dead, imprescindible
amb els «hivernats» Beef i encara actiu amb La Estrella de David.
«Tots els meus músics són A de Sant Feliu de Llobregat i jo em moc entre Madrid i Barcelona», explica Ana, que es va presentar en societat amb una maqueta penjada a internet que alguns encara reivindiquen per la seva elegància austera, davant la producció de David per a Romancero, que Ana defensa fermament: «L’essència de les cançons s’ha mantingut en el pas de la maqueta al disc, però ara sonen com realment volíem. I no vull estar sempre fent el mateix.»
Després del primer single (De momento abril), La Bien Querida ha triat la cançó 9.6, per editarne un maxi amb quatre versions:
la de l’àlbum, la gravada En casa de Ana i dues remescles, a càrrec de Guille Milkyway (La Casa Azul) i Hidrogenesse. L’edició es completa amb el videoclip, on Ana, David i Joe Crepúsculo protagonitzen un deliri italodisco amb una coreografia deutora del Ballet Zoom de Lazarov. En directe, la imponent presència d’Ana amb la guitarra acústica o el tambor, es complementa amb David (guitarres, teclats), Albertillo Carrera (teclats i flauta), Manolo Benítez (bateria i caixó flamenc) i Ramon Vagué (baix).
Ana i els elefants La Bien Querida clou amb les versions de «9.6» el gran any iniciat amb «Romancero»

XAVIER CASTILLÓN
La Bien Querida: tota una senyora. / ELEFANT RECORDS

 





La Bien Querida [El Punt Presencia]
picture: Archivo Elefant

 


 

 

 

 

 

 

 

 

This website uses owner and from others cookies to improve ours services

If you continue visiting the site, we think you accept the use of them.
You can get more information into Cookies Policy.

Accept