Elige un año:
t

15/12/2009

Entrevista "Romancero" y "9.6 [Versiones]"



Ana Fernández-Villaverde, pintora madrilenya, coneguda com La Bien Querida en la seva faceta musical, va publicar
fa uns mesos el seu primer àlbum, Romancero, amb Elefant Records, el segell de Le Mans i Family, de Carlos Berlanga i Vainica Doble. Era Elefant el destí natural de La Bien Querida? «No ho sé. En realitat, no sóc gaire fan de tots els grups d’Elefant: més aviat sóc fan de Luis i Montse, perquè m’agrada molt la seva manera de ser. En altres companyies independents segurament tindria més limitacions, però a Elefant em donen tot el que necessito.
» La gran repercussió que ha tingut Romancero és també un bon regal d’aniversari per a Elefant: el segell de Luis Calvo i
Montse Santalla ha celebrat 20 anys com una dels més brillants planters del pop independent espanyol més exquisit. Ana és La Bien Querida, però no està sola: el seu principal aliat és David Rodríguez, pioner amb Bach is Dead, imprescindible
amb els «hivernats» Beef i encara actiu amb La Estrella de David.
«Tots els meus músics són A de Sant Feliu de Llobregat i jo em moc entre Madrid i Barcelona», explica Ana, que es va presentar en societat amb una maqueta penjada a internet que alguns encara reivindiquen per la seva elegància austera, davant la producció de David per a Romancero, que Ana defensa fermament: «L’essència de les cançons s’ha mantingut en el pas de la maqueta al disc, però ara sonen com realment volíem. I no vull estar sempre fent el mateix.»
Després del primer single (De momento abril), La Bien Querida ha triat la cançó 9.6, per editarne un maxi amb quatre versions:
la de l’àlbum, la gravada En casa de Ana i dues remescles, a càrrec de Guille Milkyway (La Casa Azul) i Hidrogenesse. L’edició es completa amb el videoclip, on Ana, David i Joe Crepúsculo protagonitzen un deliri italodisco amb una coreografia deutora del Ballet Zoom de Lazarov. En directe, la imponent presència d’Ana amb la guitarra acústica o el tambor, es complementa amb David (guitarres, teclats), Albertillo Carrera (teclats i flauta), Manolo Benítez (bateria i caixó flamenc) i Ramon Vagué (baix).
Ana i els elefants La Bien Querida clou amb les versions de «9.6» el gran any iniciat amb «Romancero»

XAVIER CASTILLÓN
La Bien Querida: tota una senyora. / ELEFANT RECORDS
 





La Bien Querida [El Punt Presencia]
foto: Archivo Elefant

 


 

 

 

 

 

 

 

 

En esta web utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios

Si continúa navegando consideramos que acepta su uso.
Puede obtener más información en nuestra Política de Cookies.

Aceptar