Elige un año:
t

01/03/2013

Play [Cat]: David y Ana se entrevistan entre ellos



 

LA BIEN QUERIDA

DAVID RODRÍGUEZ

 

David Rodríguez (Beef, La Estrella de David) i La Bien Querida comparteixen les

alegries i les estretors de l’‘indie’. No en va en són dos dels màxims representants

 

D.R.|Sorprèn que comences sis a cantar tan tard.¿Nocantaves, abans? Ni tan sols borratxa?

L.B.Q. | Cantava d’adolescent i el meupare,que és guitarrista, em gravava amb un 8 pistes que tenia, però maiemva dir que cantés bé, ho feia perquè veia que em feia il·lusió. Suposo que per una qüesti. generacional, la meva manera de cantar no li agradava gaire, així que mai se’m va acudir fer cançons i encara menys cantar-ne.

 

Ara que n’escrius, ¿estàs alerta intentant sentir frases que encaixin en les teves cançons?

Totalment, ara visc pensant en cançons, poques vegades desconnecto. Estic constantment

pensant en frases, paraules, tornades, estructures, idees...

Crec que ni quan escolto música desconnecto.

 

Què és el quemés t’agrada de la teva feina? I el que menys?

El que més m’agrada és tocar. El directe és molt addictiu. El que menys m’agrada és la promoció, peròs’ hade ferperquèsinoningú sap que has publicat un disc, i ja no és pels discos, que gairebé no se’n venen; és que, si no, no toques.

 

¿Fins a quin punt t’afecten les coses que passen almón?

Esclar quem’afecten. La crisi econòmica que estem vivint em fa perdre la son i m’angoixa pensar en el futur que ens espera a nos altres

i a les noves generacions.

 

Què n’opines, de Catalunya? Notes el fet diferencial català?

Em trobo molt a gust a Catalunya. He fet molts bons amics aquí. Sí que noto el fet diferencial que dius, però també el noto quan vaig a Andalusia respecte a Madrid. No sé què passarà ambla independència, però veig que hi ha força cortina de fum per tapar altres problemesmés greus.

 

Devegades etqueixesqueperceps actituds masclistes en això del pop-rock. Per què?

Crec que a les noies, imés si lideren un grup, se les miramés amb lupa i la gent ha d’emetre un judici sobre elles. Amb els nois això no passa.

 

¿No creus que ja hi ha massa cançons que parlen del mateix? Quin sentit hi trobes, a escriure cançons d’amor?

S’hadebuscarunsentit a la vida perquè sino acabaríem trasbalsats, deprimits o suïcidant-nos. Escriure cançons és una forma de trobar el sentit de la vida.

 

Què t’agradaria que hi posés al teu epitafi? I quin DJ vols que punxi al teu funeral?

Em faria il·lusió que el Primavera Sound posés un escenari amb el meu nom i que hi toquessin grups amics, tot i que si em moro, no em podrà fer cap il·lusió. Sóc més de grups que de discjòqueis, jo.

 

 

 

L.B.Q.|Desprésde tants anys fent concerts, et poses nerviós?

D.R.| Els dies de concert em sento comun pollet desvalgut i necessito afecte. M’acostumo a posar molt nerviós en els acústics amb tu, o en les poques vegades que he tocat jo solambla guitarra. Ambels grups ho passo fatal quan les coses surten malament. O pels problemes tècnics, o perquè penso, mentre sóc a l’escenari, que estic fent el ridícul. Quan em poso nerviós, acostumo a dir ximpleries entre tema i tema, de les quals després em penedeixo. És com un tic.

 

¿T’agradaria que la teva filla es dediqués a la música?

Suposo que el que m’agradaria és que fos prou intel·ligent per saber el que vol. I que sigui bona persona. La resta no importa.

 

Et passes el dia queixant-te, quan sortim de gira estàs desitjant tornar i sempre vols marxar ràpidament a l’hotel, quan fas un disc ets el primer a tirar-te pedres, pateixes pel menjar... ¿No és hora de relaxarte, intentar ser feliç i gaudir? És un posat això teu? 

De vegades fingim que som patidors, ens fiquem tant en el pa per que patim encara més. Sempre és horade relaxar-se, intentar ser feliç i gaudir. A veure. Jo ho intento poc, és veritat.

 

Sembla que Catalunya acabarà independitzant-se abans que Euskadi, qui ho hauria dit! Creus que es viurà millorquan s’independentitzi?

Es viurà igual de bé.

 

Quins músics admires?

La majoria.

 

Quina és la cançó que no suportes?

Jono puc amb Alma de blues de Presuntos Implicados... A mi aquest tema també em fa molta tírria.Té moltíssim mèrit perquè Joe Crepúsculo intenta fer cançons que facin ràbia, i no aconseguirà mai fer-ne una que en faci tanta com aquesta... Tot iqueva agradar molt, la tírria va per barris. La Unión també té temes que emfan ràbia i que al horam’agradenmolt. Emvénen al cap Ella es un volcán i Maracaibo. Són unamica boges.

 

Vas ser subcampió d’Espanya de marxa atlètica als 90. ¿Ens ho pots explicar?

Prefereixo no parlar-ne, d’això. És una etapa de la meva vida de la qual no vull parlar.

 

Tens un projecte amb Joe Crepúsculo sobre les comarques de Catalunya. ¿Teniu previst treure’l aviat? Fareu concerts?

Portem un any fent-lo i6 parats, així que en sumen 7.Publicarem les comarques que hem fet a la primavera i ens agradaria girar per les comarques catalanes en un autobús. No m’imagino un estiu millor.

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

En esta web utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios

Si continúa navegando consideramos que acepta su uso.
Puede obtener más información en nuestra Política de Cookies.

Aceptar